Translate

tiistai 10. syyskuuta 2013

Väliseinät, seinät ja jarrut + webasto.

Tänään saimme rakennettua väliseinät, osan seinäpaaneeleista sekä sen laahaavan jarrun johonkin kuntoon.

Saunan seinät



Laitoimme saunan seinille laudat, ja tuleehan siitä nätti.



Ennen saunalautojen asennusta tiivistettiin tinapaperin reunat tinateipillä jottei kosteus pääse tinapaperin taakse.


Seinälaudat mitoitetiin siten että niissä on muutaman sentin rako lattiaan, ja ruuvattiin rimoihin kiini jotka oli asennettu tinapapereiden yhteydessä.

Väliseinätkin on tehty.
Apuna käytettiin alkuperäistä väliseinän kappaletta, siihen ruuvattiin tukevampi kehikko, johon kiinitettiin poikittaiset rimat, joihin taasen kiinitettiin kuvassa näkyvät pitkät laudat. Rimat siksi että seinän ja lautojen väliin jää se paljon puhuttu ilmaväli.


Seinään, ikkunan alle laitettuihin lautoihin sai hyvät ruuvien merkit saranalla, siten saimme kaikki ruuvit lautojen samoihin kohtiin ja kokonaisuudesta tuli hyvän näköinen.

Etujarru


Purimme aikaisemmin oikean puolen etujarrun palasiksi ja löysimme vian, jarrusylinteri oli ruostunut jumiin.
Paineilmallakaan sylineri ei mennyt palasiksi, sitten koitimme laittaa sylinterin takaisin jarruletkuun kiini ja polkea sinne paineen joka saisi sylinterin palasiksi, mutta siinä huomasimme sitten että jarruneste oli vähissä.

Lisäsimme jarrunestettä, ja pumppasimme, ilmasimmekin jarruja samalla ja yllätyksenä tulikin oudon tumman sinistä nestettä jarruletkuista. Aikamme ilmattua rupesi uusi jarruneste tulemaan putkista ja se tarkoitti että nyt on tuoreen, varmasti hyvät nesteet sisällä. 

Jarrusylinteri ei kuitenkaan sillä avautunut joten puristimella sitten puristimme sitä kovasti kasaan ja kas kummaa, sylinterin osat saatiin liikkelle. Rapsuttelimme ruosteet pois ja laitoimme lisää CRC:tä sylinteriin vaikuttamaan, ja jarrusylinteri rupesikin pelaamaan ja luistamaan kuin uusi. 

Sylinterin ilmaus

Webasto

Webasto laitettiin tulille, aluksi pukkasi mukavat savut mutta kun siinä aikansa lämpeni, rupesi se puhaltamaan kuuma ilmaa jossa jopa makkarat lämmittää. Nyt ei tarvitse pakkasella mennä kylmään autoon lämmittämään saunaa. Webaston putki tulee kuitenkin sisälle vähän huonosti, ja puhaltaa tällä hetkellä saunan seinään lämpimät ilman joten sitä joudutaan muokkamaan jotenkin, aika näyttää miten.



Muuta pientä ja huomioita




Kiuas sisällä, putki ei tosin vielä tule kyljestä läpi mutta tuolta se näyttää. Auton päätyseinä ei vielä ole kasassa.


Kiukaan takana olevat lujalevyt, kahden lujalevyn välissä on putken pätkiä joiden avulla saatiin se ilman kierrätys rako aikaan.


Tämmöiseltä se vielä näyttää, ensiksi tarkoituksena päästä saunomaan ja sen jälkeen katsotaan tuota oleskelutilaa joka tulee alkuosaan autoa.


Kuskin penkki täytynee kiinittää jotenkin lattiaan, se on nimittäin aivan ruostunut irti lattiasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti