Translate

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Ovi, karmit ja se jarru.

Nyt on muutama päivä vain katsottu autoa ja kirottu ja potkittu sitä että mikä projekti tulikaan aloitettua, viikonloppuna rakentajilla oli eri hommia ja nyt taas jaksaa.

Etujarru

Saimme viimeinkin kasattua sen kauan aikaa sitten avatun ja vetristetyn etujarrun. 


Hiomapaperilla voi karhentaa jarrukenkien pintaa, jolloin saamme lasittuneen pinnan pois ja jarrutehoja lisää.  Myös jarrurumpua hiottiin sisäpuolelta jotta sietäkin saadaan liukas lasittunut pinta ja pintaruoste irti. 

























Ensiksi jarrusylinteri kiinitettiin, sitten sen ympärille rupesimme kasaamaan muita jarrun osia ja viimeiseksi kuvissa näkyvät jouset.
Kuparitahnaa laitoimme väleihin ja osiin jotka koskevat muihin metallipintoihin, se estää mm. korroosiota ja osien jumittumista. Tämän jälkeen akseliin laiteltiin vaseliinit ja rasvat, jarrurumpu ja laakerit tuohon keskellä olevaan akseliin. Kiristettävällä mutterilla kiristettiin laakeri sopivaan tiukkuuteen ja rengas paikoilleen.


Saunan ovi + karmit

Saunan ovi löytyi jostain, mutta koska se oli liian korkea meidän autoomme, täytyi sitä lyhentää.


Oven molempia laitoja (ylä ja ala) lyhennettiin hieman, kuvan ylälaidassa olevan tumman vanerin paikalla oli kolmas samanlainen lasi-ikkuna, mutta ovea tosiaan lyhennettiin sen verran ja pieneen aukkoon joka jäi, täytettiin se tummalla vanerilla. Ovi ja kuva hämää sen verran että oven vaneriosasta tulee oikeasti alapuoli.


Oven karmit meinasivat tuottaa kanssa päänvaivaa mutta kun sitä aikamme pohdittiin, saatiin karmeista lopulta sopivan kokoiset. Piti huomioida oven lukkosydeemin kohta, ja sen takia karmia pitikin lyhentää molemmista päistä tarkalleen oikean verran.


Oven saranpaikkoja piti muuttaa, joten saranoille kaiverrettiin uudet kolot, johon sarana uppoaa nätisti.



Siinä kuva vielä saunan päätyseinästä, nyt kun laudat ovat oikeasti ruuvattu kiinni.


Lahjoituksina olemme saaneet valkoisen (tosin verkkovirralla toimivan) jääkaapin, sekä itse kaivelin tuon turkoosin 12 Voltilla toimivan jääkaapin varaston syövereistä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti